latinica  ћирилица
27/04/2015 |  23:35 | Аутор: СРНА

Стефановић: Полиција Србије ће Српској пружити сву неопходну подршку

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је вечерас министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу да је Министарство унутрашњих послова Србије спремно да пружи сву неопходну подршку полицији Републике Српске у борби против тероризма.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је током телефонског разговора са Лукачем изјавио саучешће због погибије полицијског службеника током вечерашњег напада припадника вехабија на полицијску станицу у Зворнику, те изразио наду да ће се двојица рањених полицајаца што прије опоравити.

Министарство унутрашњих послова Србије предузима све неопходне мере из своје надлежности, како би спречило сличне појаве на својој територији и пружило сву неопходну подршку полицији Републике Српске у борби против тероризма, наводи се у саопштењу из МУП-а Србије.

"Србија, у сарадњи са свим земљама региона западног Балкана, у оквиру Коалиције за борбу против `Исламске државе`, учествује у сузбијању терористичких претњи", рекао је Стефановић.

У терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику који је вечерас извршио Нердин Ибрић из села Сапна убијен један полицајац, а двојица су рањена.

Нападач је ликвидиран приликом размјене ватре.

Припадник вехабијског покрета је уз поклич "Алаху екбер" око 19.00 часова упао у просторије полицијске станице и одмах почео да пуца из аутоматске пушке.