latinica  ћирилица
28/04/2015 |  23:11 | Аутор: Б92

Галијани има оправдање за губитак од 91,3 милиона евра

Италијански гигант Милан изгубио је у фискалној 2014. години 91,3 милиона евра, али је потпредсједник Адријано Галијани има оправдање за то.

Галијани главни разлог за велике губитке клуба види у неигрању "росонера" у Лиги шампиона, те у различитим финансијским рачунима Милана и контролне компаније Финивеста.

"Губитак је 91,3 милиона евра, али би са уобичајеним мерилима губитак био само 46,6 милиона. Милан од 2013. сам себе издржава јер не може да рачуна на приходе од главне компаније", рекао је Галијани.

Он је напоменуо и да су плате за бившег тренера Кларенса Седорфа, кога ће клуб плаћати до 2016. године, употпуности апсорбована буџетом за 2014. годину.

Галијани сматра да би евентуални останак клуба у власништву Берлусконија била добра ствар, те да ће у случају продаје, о којој "нема ријечи", његова ера бити најуспјешнија у историји Милана.

Међутим, многи власници су бијесни због финансијске ситуације и питају се да ли је Милан у истој позицији као за вријеме претходног власника Ђузепеа Фарине, под којим је клуб банкротирао прије доласка Берлусконија 1986. године.