latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:10 | Аутор: Глас Српске

Нердин Ибрић прошао обуку у вехабијском кампу у Церској (ВИДЕО)

Нердин Ибрић, који је у терористичком нападу у Зворнику убио полицајца, а двојицу ранио, прошао је обуку у вехабијском кампу у Церској код Зворника, пише "Глас Српске".
Напад на полицијску станицу у Зворнику - Фото: ТАНЈУГ
Напад на полицијску станицу у ЗворникуФото: ТАНЈУГ

Како наводе, у том кампу често је боравио и Авдулах Хасановић, који је ухапшен након терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику.

"Вехабијски кампови у Церској код Зворника и базе код Осмака и Поточара надомак Сребренице биће главне мете у наставку истраге о терористичком нападу на Полицијску станицу у Зворнику, због сумње да су починилац и инспиратор имали сараднике у тим камповима", пише овај лист.

Саговорник листа рекао је да је Хасановић имао контакте и са шефом Исламског центра "Ал Фуркан" из Мелбурна Харуном Мехичевићем.

Припадници заједничког тима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Агенције за истраге и заштиту БиХ интензивно настављају активности ради расвјетљавања терористичког напада.

Тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чамара рекао је за "Глас Српске" да је јасно да је у Зворнику почињен терористички напад.