latinica  ћирилица
05/05/2015 |  09:26 | Аутор: СРНА

Сребреница: Рудник "Сасе" реконструисао пут и санирао клизиште

Радници и грађевинска оператива Рудника олова и цинка "Сасе" код Сребренице санирали су клизиште, изградили пропусте и реконструисали оштећену дионицу локалног пута од Бјеловца према насељу Сасе и истоименом руднику.
Рудник Сасе - Фото: СРНА
Рудник СасеФото: СРНА

Општина Сребреница обратила се овом колективу да пружи помоћ за санацију клизишта на овом путном правцу и руководство Рудника позитивно је одговорило на тај захтјев.

"Наши стручњаци су снимили стање и урадили пројекат за реконструкцију, који је општина прихватила. Вриједност радова који су изведени је 47.000 КМ", изјавила је Срни Јелена Петрић, предсједник Управног одбора овог рудника.

Она је појаснила да су прошлогодишње поплаве и клизишта причинили оштећења на овом, као и на многим другим путевима, за чију реконструкцију општина Сребреница нема средстава, а Рудник је пружио помоћ да тај пут буде саниран.

"Рудник `Сасе` настоји да доприноси општем развоју и побољшању животних услова као и инфраструктуре у сребреничкој општини и пружамо помоћ за организовање разних скупова, манифестација, реализацију пројеката и обнову објеката", рекла је Петрићева.

Пут који је реконструисан, осим Рудника "Сасе" користе и становници неколико села, Шумско газдинство "Дрина" и манастир Свете Тројице који се налази у брдима два километра изнад колоније и рудника у Сасама.

Рудник "Сасе" је највећи привредни колектив у сребреничкој општини са 520 запослених, а послује у оквиру компаније "Грос" из Градишке чији је већински власник енглеска компанија "Минеко".