latinica  ћирилица
12/05/2015 |  14:31 | Аутор: СРНА

Малешевић: Ново сједиште Богословског факултета до 1. септембра

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић најавио је данас да ће адаптација бивше дирекције комбината "Маглић" у ново сједиште Богословског факултета у Фочи бити завршена до 1. септембра.
Фоча: Дане Малешевић, министар просвјете и културе - Фото: СРНА
Фоча: Дане Малешевић, министар просвјете и културеФото: СРНА

 
Малешевић је рекао новинарима да је данас обишао радове и да је од извођача добио увјеравања да ће они бити завршени прије рока.

"Сигуран сам да ће радови до 1. септембра бити завршени, мада извођач тврди да ће то бити и раније", рекао је Малешевић, који је у Фочи присуствовао свечаној академији поводом крсне славе и Дана Православног богословског факултета "Свети Василије Острошки".

Он је потврдио и да ће у истом временском периоду бити завршена градња студентског дома у Фочи, а да се паралелно са извођењем радова воде активности набавке опреме за оба објекта.

"Мислим да ће са новом академском годином студенти моћи да уселе у нови дом и у нове просторије Богословског факултета", рекао је Малешевић.

На три одсјека Богословског факултета у Фочи образује се око 400 студената, а највећи проблем је недостатак адекватног простора.