latinica  ћирилица
17/05/2015 |  08:28 | Аутор: СРНА

"Полет" из Кладова побједник смотре фолклора у Требињу

Културно-умјетничко друштво "Полет" из Кладова побједник је Друге међународне смотре фолклора, која је на позорници у башти хотела "Платани" окупила око 800 учесника из бивше Југославије.
Смотра фолклора у Требињу - Фото: СРНА
Смотра фолклора у ТребињуФото: СРНА

Након синоћњег концерта жири је једногласно одлучио да је "Полет" најбољи, јер су извели најзахтјевнију кореографију коју су беспријекорно одиграли, те добили златну статуу "Јован Дучић".

У конкуренцији 11 ансамбала друго мјесто и сребрну статуу освојио је КУД "Веселин Маслеша" из Бањалуке, док је на трећем мјесту Градски КУД "Свислајон Алат" из Требиња, који је за игре из Македоније награђен бронзаном статуом.

Организатор Друге међународне смотре ветерана фолклора, извођачких ансамбала, пјевачких група и солиста је Ансамбл националних игара "Јован Дучић" из Требиња који је окупио укупно 24 ансамбла из бивше Југославије.

Предсједник овог Ансамбла Небојиша Ратковић подсјетио је да су двије вечери викенда љубитељи народних игара и пјесама имали прилику да гледају како младост из бивших југословенских република на најљепши начин шире љубав и пријатељство, те промовишу традиционалне вриједности свог краја.