latinica  ћирилица
17/05/2015 |  12:21 | Аутор: РТРС

Почиње 18. Театар фест "Петар Кочић"

Премијером представе "Отац и син" Народног позоришта Републике Српске, вечерас ће у Бањалуци бити отворен 18. међународни фестивал позоришта Театар фест "Петар Кочић".
Међународни фестивал позоришта Театар фест "Петар Кочић" (архива) -
Међународни фестивал позоришта Театар фест "Петар Кочић" (архива)

Праизвођење комада "Отац и син", рађена је према тексту "Дечја посла" Небојше Ромчевића, а у режији Николе Пејаковића. Поред Петра Божовића у предстви играју Љубиша Савановић, Николина Јелисавац, Сандра Љубојевић и Ања Илић.

Селектор фестивала, бањалучки глумац Љубиша Савановић, рекао је да је за такмичарску селекцију фестивала бирао домаће текстове, те да ће публика у овом дијелу фестивала моћи да види седам представа. 

- Свакако да је најважнији критеријум био квалитет представа, а један од битних фактора за избор био је и тај да се представе технички могу извести на сцени Народног позоришта РС. Са задовољством можемо констатовати да наш фестивал живи, да окупља квалитетне представе и на регионалној мапи има препознатљиво име, истиче Савановић.

Ни ове године, неће изостати богат пратећи програм фестивала у оквиру којег ће бити одржане промоције књига, пројекције филмова и округли столови.

Осамнаести “Театар фест Петар Кочић” биће одржан под мотом “Црно на бијело” а комплетан програм фестивал можете погледати овдје.