latinica  ћирилица
17/05/2015 |  15:34 | Аутор: СРНА

Сутра топло, поподне пљускови и грмљавина

Републику Српску и Федерацију БиХ сутра очекује сунчано и топло вријеме са дневном температуром ваздуха до 30 степени, а послије подне пљускови и грмљавина.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Ујутро ће бити претежно ведро и мало свјежије, а током дана сунчано и топлије са мало облака.

Поподне и према вечери уз развој облачности понегдје се очекују пљускови са грмљавином, углавном у брдско-планиским предјелима.

Јутарња температура од осам до 13, на југу до 17, а највиша дневна од 23 до 28, на југу до 30 степени Целзијусових.

Сунчано и још топлије вријеме очекује су у уторак, 19. маја, али ће послије подне бити пљускова са грмљавином, а могућа је и појава града. Највиша дневна температура ваздуха до 32 степена Целзијусова.

Метеоролози за сриједу најављују сунчане периоде, пријатно топло вријеме, а поподне и током вечери на сјеверу и истоку пљускове са грмљавином. Највиша дневна температура ваздуха до 29 степени.

Јаче захлађење најављено је за четвртак, 21. мај, када ће у раним јутарњим часовима прво захватити сјеверозападне крајеве, али ће се брзо проширити и на остале предјеле. Интензивнијих падавина биће у Крајини. Највиша дневна температура ваздуха до 26 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Мостар је данас био најтоплији град са 30 степени, колико је измјерено у 14.00 часова, док је у Требињу измјерено 26 степени.

У Бањалуци, Приједору, Неуму и Ливну било је 25 степени, у Бијељини, Добоју, Невесињу, Билећи и Горажду 24, у Зворнику, Српцу, Градачцу, Фочи 23, у Вишеграду, Новом Граду, Гацку, Шипову, Бугојну, Санском Мосту, Тузли и Зеници 22, у Мркоњић Граду, Рибнику, Рудом, Бихаћу, Купресу и Сарајеву 21 степени.

У Сребреници је измјерено 20 степени, у Кнежецу 19, на Чемерну, Иван-седлу и у Калиновику 18, на Сокоцу и Мраковици 17, на Хан Пијеску 15 степени, а на Бјелашници девет степени Целзијусових.