latinica  ћирилица
17/05/2015 |  16:03 | Аутор: Б92

Јуниори Звезде поражени у финалу Евролиге

Јуниори Кошаркашког клуба Црвена звезда поражени су од Реала у Мадриду са 73:70 у финалу АНГТ завршног турнира Евролиге.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

Шут за продужетак имао је Аранитовић, али је промашио са око девет метара, па се Реал реванширао Звезди за прошлогодишњи пораз у финалу.

"Црвено-бијели су боље почели меч, водили су са осам поена разлике, али је Реал брзо ухватио прикључак и од друге четвртине углавном је контролисао меч.

Мадриђани су почетком последње дионице повели са 65:54, али нису успјели дефинитивно да преломе меч – Звезда се вратила у игру највише захваљујући Аранитовићу и Симанићу, али неколико грешака у финишу коштали су трофеја тим Слободана Клипе.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Јонатан Бареиро са 19 поена, Сантијаго Јуста додао је 15 поена, Лука Дончић имао је 14 поена и 11 скокова, а блистао је Емануел Кате са 11 поена и по осам скокова и рампи.

Александар Аранитовић предводио је Звезду са 26 поена, шест скокова и пет украдених лопти, а Војислав Стојановић уписао је 15 поена, 12 скокова и шест асистенција, али је у завршници направио фаул у нападу и са пенала шутирао 1-4. "Двоцифрен" је био још Бориша Симанић са 11 поена и 11 скокова.