latinica  ћирилица
17/05/2015 |  17:35 | Аутор: СРНА

Припреме за ЕП у рафтингу- Руси стигли, очекују се тимови из В.Б и Грузије

Руски тимови који ће учествовати на Европском првенству у рафтингу, које ће бити одржано на Врбасу од 19. до 24. маја, стигли су у Бањалуку, а очекује се долазак екипа из Велике Британије и Грузије.
Руски рафтинг тим - Фото: СРНА
Руски рафтинг тимФото: СРНА

Портпарол Европског првенства у рафтингу "Бањалука 2015" Љубинко Спасојевић рекао је да све тече по плану и да су се за учешће на шампионату пријавила 53 тима из 17 земаља у свим узрасним категоријама.

"У Бањалуци ће за вријеме првенства боравити око 400 такмичара са помоћним пратећим особљем", рекао је Спасојевић Срни.

Према његовим ријечима, руски тимови већ тренирају на Врбасу и задовољни су стазом у кањону Тијесно.

Тренер другог руског тима, који ће се такмичити у сениорској конкуренцији, Александар Свиридов рекао је да су руски спортисти били у Бањалуци и прошле године, али да, због поплава, првенство тада није одржано.

"Колико видимо, сада је све спремно за одржавање такмичења на једној од нама заиста драгих ријека, на Врбасу", навео је Свиридов.

Члан одбора Свјетске рафтинг федерације из Русије Олег Григоријев истакао је да су руски тимови спремни за првенство, те да сматра да ће бити међу фаворитима за освајање медаља.

"Међутим, о побједи не можемо још да говоримо, јер много тога зависи и од нивоа воде", рекао је Григоријев.

Члан прве сениорске посаде руске репрезентације Денис Камишенко, који долази из Краснојарска, каже да је Врбас идеална ријека за одржавање рафтинг такмичења.

"Колико смо до сада видјели, стаза је веома захтјевна. Неће бити нимало лако, али ћемо дати све од себе, поготово у слалому, да се домогнемо медаље", истакао је Камишенко.

У Рафтинг клубу "Кањон" очекују да ће остале европске репрезентације стићи најкасније до уторка.

Церемонија отварања Првенства предвиђена је за сриједу, 20. мај, у 20.00 часова у Рафтинг центру "Кањон" у Карановцу, а финална ноћна слаломска трка биће одржана у суботу, 23. маја, у 19.00 часова.