latinica  ћирилица
17/05/2015 |  21:39 | Аутор: Б92

Џерард: Бекам ме савјетовао да идем у Лос Анђелес

Капитен Ливерпула Стивен Џерард рекао је да је Дејвид Бекам имао једну од кључних улога у његовој одлуци да на крају сезоне пређе у Лос Анђелес Галакси.

Џерард је прије неколико мјесеци објавио да ће му ово бити посљедња сезона на "Енфилду", а недуго затим стигла је вијест да ће његов наредни клуб бити Галакси.

Један од разлога за селидбу у "град анђела" била је жеља да побјегне од притиска, а како каже, Бекам је био тај који му је рекао да је Лос Анђелес савршено мјесто за њега.

"Не могу да дочекам селидбу у Лос Анђелес. Гдје год да одете у Ливерпулу, чим изађете из куће, не можете да не налетите на некога ко није обучен у црвено или плаво. И то је емотиван притисак, посебно за некога као што сам ја. И зато се радујем што ћу моћи да дишем и играм фудбал у окружењу гдје притисак није толико велики и да се вратим у вријеме када сам тек ушао у први тим Ливерпула, када сам само уживао у фудбалу и није било никакве одговорности или притиска", рекао је Џерард.

Џерард је такође признао да је било тренутака када није могао да поднесе притисак.

"Тешко је бити фудбалер Ливерпула и суздржавати се када сте ван терена, односно бити професионалац и ван терена. Радујем се мањем притиску у Галаксију, заиста", нагласио је Џерард.

Капитен Ливерпуле је објаснио да, због свог богатства и успјеха, нормалан породични живот посљедњих година није био могућ за њега и његове најближе.

"Било је тешко водити дјецу на пливање или плес, само отићи на вечеру у неки ресторан или на пиће у кафић. Биће лијепо искусити шетњу улицом и вријеме проведено са најближима, а да вас нико не зауставља или омета", рекао је енглески фудбалер.

Џерард се потом дотакао и одлуке да баш изабере Галакси, који га је контактирао још прошле године.

"Дејвид ми је прво рекао: 'Уради то, свидјеће ти се много'. Било је лијепо чути тако нешто од особе коју добро познајем, за коју знам да ми жели све најбоље и која ће ми дати прави савјет јер је он већ тамо, све је то искусио, додуше, био је млађи него ја сада. Рекао ми је: 'Пратио сам твоју каријеру, играо сам са тобом и мислим да је ово савршен тренутак за тебе и твоју породицу'. Разговарао сам са њим о томе како сам се осјећао, гдје сам у том тренутку, тада нисам имао стално мјесто у тиму, и разговорима са Бренданом Роџерсом. Причали смо о нивоу на којем је МЛС лиги, како ће то искуство бити за моју породицу, начину живота. Поставио сам му толико питања, а исти случај је био и са Робијем Кином. Сама чињеница да је Лос Анђелес Галакси био веома агресиван у покушају да ме ангажује, показала ми је да то није шала, па је сам све чекирао у глави док је разговор трајао", нагласио је Џерард, који је у суботу одиграо посљедњу утакмицу на 'Енфилду' као капитен Ливерпула.