latinica  ћирилица
18/05/2015 |  08:37 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ јутрос се саобраћа редовно, уз повољне услове за вожњу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због санације клизишта на косини поред ауто-пута Е-661 Градишка-Бањалука на локалитету Кутлешин Гај до 22. јуна обустављен је саобраћај у зауставној и спорој саобраћајној траци аутопута.

На магистралном путу М-18, дионица граница Републике Српске Рача-Рача, због реконструкције Савског насипа на локалитету Рача, саобраћа се наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

Због изградње и реконструкције водоводног система од 7.00 до 18.00 часова једном саобраћајном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, саобраћа се на дионицама магистралних путева Нова Топола-Клашнице један, те пута М-4 на локацији Нови Град - Нови Град један, на граници БиХ/Хрватска.

У току су радови на санацији оштећења коловоза дионице Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због радова на магистралном путу Невесиње-Мостар, на дионици Бакрачуша-Невесиње један - ентитетска граница на снази су повремене обуставе саобраћаја од 10 минута.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја тако да ће повремене обуставе бити вршене сваки пуни час и трајаће по 15 минута /радним данима и суботом од 7.00 до 17.00 часова, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова/.

Због изласка возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи аутопута Бањалука-Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици Клашнице један-Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи-Прњавор.

На регионалном правцу Бушлетић-Модрича, у насељу Вишњик у току су радови на проширењу моста преко потока Дуса, па се радним данима од 7.00 до 19.00 часова саобраћа једном саобраћајном траком наизмјенично у трајању од 15 минута.

На дионици Укрина-Горња Вијака и Карановац-Митровић на мјесту клизишта саобраћа се једном саобраћајном траком.

У Федерацији БиХ за данас је најављен почетак санационих радова на магистралном путу Чапљина-Столац, дионица Тасовчићи-Маслине, због чега ће се од 7.00 до 17.00 часова саобраћати наизмјенично једном траком.

Због радова у Хрватској, на снази је забрана саобраћања за теретна моторна возила на Граничном прелазу Брчко-Гуња. На осталим граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

У информативној служби Ауто-мото савеза Републике Српске у употреби је већ дуже вријеме посебан број "возачке солидарности" - 066/823-000 - на који возачи могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.