latinica  ћирилица
18/05/2015 |  11:59 | Аутор: novosti.rs

Рађен се није жалио, одлука ФИНА ове недјеље

Српски ватерполиста Никола Рађен је послао одговор Свјетској пливачкој федерацији о налазу антидопинг теста да је пао на кокаину.
Никола Рађен (ФОТО: Новости) -
Никола Рађен (ФОТО: Новости)

Како незванично сазнаје "Спорт", трофејни ватерполиста се није жалио, а ФИНА би требало одлуку да донесе у току ове недјеље, највероватније у понедјељак.

"Одлука се по правилу доноси 10 дана од привремене информације. Суштински, пресуду би могли у понедјељак да донесу, али од њихове администрације зависи када ће је и званично објавити. Они имају право и да закасне у доношењу одлуке, рекао је др Ненад Дикић, предсједник Одбора за допинг контролу Антидопинг агенције Републике Србије.

И у Ватерполо савезу Србије су потврдили да очекују да наредних дана сазнају колико дуго Рађен (30) неће моћи да се бави спортом. Максимална казна је четири године, што би значило и крај његове каријере. Али, уколико је признао да је погријешио и да кокаин није користио као стимуланс, казна може да буде и мања. Подсјетимо, искусни бек је 17. фебруара у Мадриду послије утакмице Србија - Шпанија пао на антидопинг тесту. Суспендован је 6. маја, од када не може да игра за грчки Олимпијакос.