latinica  ћирилица
18/05/2015 |  12:30 | Аутор: novosti.rs

Александар Ћирић окончао каријеру

Један од најбољих српских ватерполиста свих времена Александар Ћирић окончао је каријеру.
Александар Ћирић (ФОТО: Новости) -
Александар Ћирић (ФОТО: Новости)

Ћирић је посљедњи меч одиграо прексиноћ у трећој финалној утакмици између Радничког и Партизана, коју су "црно-бијели" добили са 15:13 и окитили се титулом шампиона Србије.

"Нисам разочаран што се нисам радовао шампионској титули. Криво ми је што се све овако завршило у Радничком. Жао ми је што нико није дошао да нас испрати, да нам се обрати, да каже који су планови за сљедећу годину. Не знам ни шта да кажем, све је тужно, неизвјесно, није било чак ни за пластични тањир", рекао је Ћирић, а пренио "Спорт".

Ћирић је поникао је у Црвеној звезди, прославио се у Бечеју, с којим је освојио Куп шампиона 2000. Након тога, играо је за Брешу са којом је освојио три ЛЕН трофеја, Будванску ривијеру, Барселонету и Раднички, тим са којим је славио у Еврокупу и Купу Србије.

За репрезентацију је одиграо 346 утакмица и постигао 201 гол. На олимпијским играма је освојио сребро и две бронзе, на СП има сребро и две бронзе, а на ЕП три злата и два сребра. Има злато и бронзу са Свјетског купа, као и три злата и сребро у Свјетској лиги. Због болести је пропустио СП 2005. у Монтреалу када су "Орлови" били златни. Био је и првак Медитерана 1997, као и освајач злата на Универзијади 1995. године.

Трофејни ватерполиста намјерава да пређе у тренерске воде, а то ће објавити за 15-20 дана.