latinica  ћирилица
18/05/2015 |  15:43 | Аутор: СРНА

Македонац протјеран из БиХ због пријетње по националну безбједност

Држављанин Македоније, који се доводи у везу са радикалним сљедбеницима селефизма у БиХ, протјеран је из БиХ, јер представља пријетњу по националну безбједност, саопштено је из Службе за послове са странцима.
Македонски држављанин С.Б. /31/ протјеран из БиХ - Фото: СРНА
Македонски држављанин С.Б. /31/ протјеран из БиХФото: СРНА

Македонском држављанину, чији су иницијали С.Б. /31/, данас је отказан боравак и изречена му је мјера протјеривања са забраном уласка и боравка у БиХ од три године.

Инспектори за странце лоцирали су га на подручју Зенице, те га смјестили под надзор у Имиграциони центар с циљем осигурања извршења мјере протјеривања, те ограничења кретања због пријетње националној безбједности БиХ.

Држављанин Македоније боравио је у БиХ на основу одобрења привременог боравка по основу ванбрачне заједнице са држављанком БиХ.

Служба је одмах по прикупљању података о његовим активностима које могу нарушити безбједности БиХ процесуирала С.Б, те се предузимају даље мјере с циљем његовог удаљења из БиХ, наводи се у саопштењу.

Служба за послове са странцима у наредном периоду наставиће да проводи појачане контроле кретања и боравка странаца у БиХ, те својим дјеловањем давати пуни допринос безбједности.