latinica  ћирилица
18/05/2015 |  16:53 | Аутор: СРНА

Зубац- Крак: Подршка раду Сипе

Амбасадор Холандије у БиХ Јуриан Крак подржао је рад Агенције за истраге и заштиту БиХ у борби против најсложенијих видова криминала, те у разговору са руководством ове агенције договорио модалитете будуће сарадње.

Током састанка у сједишту Сипе у Источном Сарајеву разговарано је о свим аспектима рада Агенције, њеним надлежностима и улози коју има у безбједносном систему БиХ, те о актуелној безбједносној ситуацији, саопштено је из Сипе.

Директор Сипе Горан Зубац рекао је да су приоритети рада ове агенције борба против тероризма и финансирања терористичких активности, с посебним акцентом на проактивно и превентивно ђеловање, затим организованог и финансијског криминала и корупције, те процесуирање ратних злочина.

Зубац је упознао амбасадора Белгије да је Сипа формирала Специјални тим за борбу против тероризма који блиско сарађује са партнерским агенцијама у БиХ, земљама региона и шире, те да су сви људски, материјални и технички капацитети стављени у функцију борбе против тероризма која је приоритет.

Он је нагласио да је циљ Агенције опремити, ојачати и обучити све капацитете Сипе да би се ишло у корак са временом и очувала безбједност грађана БиХ.