latinica  ћирилица
18/05/2015 |  18:32 | Аутор: Агенције

Прослава титуле навијача Бенфике прерасла у нереде (ВИДЕО)

Прослава титуле првака Португала коју је Бенфика у недјељу освојила 34. пут претворила се у сукоб полиције и навијача у којима је повријеђено неколико особа.
Нереди након освајања титуле Бенфике (ФОТО: Youtube) -
Нереди након освајања титуле Бенфике (ФОТО: Youtube)

Бенфика је освојила титулу пошто је у гостима играла неријешено против Виторије Гимараеш - 0:0. Истовремено, њихови најближи конкуренти у трци за титулу Порто ремизирали су против Белененшеса - 1:1.

Ово је први пут за 31 годину да Бенфика одбрани титулу, а трећи пут да је освоји под тренерском палицом Жоржеа Жезуса. Навијачи су преплавили лисабонске улице, укључујући трг Маркес де Пломбал, у намјери да прославе трофеј, али је насиље ескалирало после поноћи, када су ривалске групе почеле да бацају флаше, камење и друге објекте на полицију која је покушала да заведе ред уз помоћ палица.

"Настао је прави хаос, имао сам осјећај као да сам у неком каубојском филму. Никада нисам видио овако нешто", рекао је један од навијача Руи Тринидаде.

Слични инциденти догодили су се и на стадиону у Гимараешу.

Телевизија је пренијела снимак који показује да једног навијача Бенфике 43 годишњег Жозеа Магалаеса ударају полицајци пред његовом дјецом.

Министарство унутрашњих послова Португала саопштило је да је покренуило истрагу поводом ових инцидената, које је осудио предсједник Бенфике Луис Фелипе Вијеира.

"Морамо да откријемо да ли је било прекомјерне употребе силе од стране полиције", рекао је Вијеира.