latinica  ћирилица
18/05/2015 |  20:29 | Аутор: СРНА

Зворник - Дјеца цртала свом граду

Обиљежавање 21. маја - Дана општине Зворник почело је данас манифестацијом "Цртамо свом граду" у којој је учествовало 400 малишана из Вртића "Наша радост".
Зворник - манифестација "Цртамо свом граду" - Фото: СРНА
Зворник - манифестација "Цртамо свом граду"Фото: СРНА

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић, који је присуствовао овој манифестацији, рекао је да су дјеца будућност ове локалне заједнице.

"Малишани се овдје забављају цртајући по главној градској улици оно што им је воља. Веома су заинтересовани за свој рад и не примјећују нас. Дали смо њима и њиховој машти на вољу и да видимо какве ће нам поруке оставити", рекао је Стевановић.

Он је истакао да је у оквиру обиљежавања Дана општине припремљен разноврстан програм.

"Жеља нам је да афирмишемо што више суграђана који се баве озбиљним послом, а негдје су можда у сјенци и нису добили прилику да на већој сцени покажу шта знају и шта могу. Зворник им то дугује и они ће ових дана приказати шта то раде све ове године", рекао је Стевановић.

Савјетник начелника за младе и спорт Огњен Павловић рекао је да ће се до суботе, 23. маја, представити културна и спортска удружења, те да ће актери свих дешавања углавном бити млади људи, чиме општина показује да његује праве вриједности и цијени рад и труд.

У оквиру манифестација поводом Дана општине, сутра ће у холу Основне школе "Свети Сава" бити отворена изложба фотографија "Зворник некад и сад", професора Зорана Ивановића, док ће у сриједу, 20. маја, на платоу "Касина" бити одржан концерт Основне музичке школе, док ће ученици зворничких школа учествовати у градској трци.

Централни догађај на Дан општине, у четвртак, 21. маја, биће свечана академија у Дому омладине када ће бити додијељена и општинска признања заслужним појединцима, установама, предузећима и организацијама.

Истог дана биће уприличено и откривање "Палетиног" мурала на шеталишту код Поште, док ће Позориште "Александар Јоковић" из Љубовије у Дому омладине извести представу "Професионалац".

У петак, 22. маја малишани из Дјечијег вртића "Наша радост" извешће завршну приредбу на платоу "Касина", након чега ће гости из Бијељине извести представу за дјецу "Шумска Шала-бала-бајка".

Рафтинг клуба "Еко Дрина" - секција "Сафари" у суботу, 23. маја, организоваће Џипијаду, а тога дана биће одржан и Фестивал гитаре "Згитар фест", као и промоција клубова борилачких спортова, те градски турнири у одбојци и баскету.