latinica  ћирилица
18/05/2015 |  22:53 | Аутор: Агенције

Бока Јуниорс уложила жалбу на избацивање из Копа Либертадорес

Руководство Боке Јуниорс упутило је жалбу јужноамеричкој фудбалској конфедерацији на одлуку о избацивању из престижног Купа Либертадорес.

Славни аргентински клуб драстично је кажњен због нереда његових навијача на реванш утакмици осмине финала прошле недјеље на домаћем терену против највећег ривала, Ривер Плате.

Присталице Боке изазвале су незапамћен инцидент, јер су пред почетак другог полувремена сузавцем попрскали противничке играче док су били у тунелу.

Неколико фудбалера Ривер Плате пожалило се на иритацију у очима и слаб вид, па је судија одлучио да прекине утакмицу при резултату 0:0.

Убрзо након тога изнад терена стадиона "Бомбоњера" појавио се дрон са бијелим платном у облику духа на којем је стајало слово Б, као алузија на вријеме док је Ривер Плата играла у националној Другој лиги.

Поред избацивања из такмичења, Бока ће морати да плати 200.000 долара и четири утакмице на домаћем терену одигра без присуства публике.

Представници Боке Јуниорс навели су у жалби да одлука "CONMEBOL" "није фер", јер играчи нису имали везе са понашањем навијача.

Ривер Плата је први меч као домаћин добила резултаом 1:0, а у четвртфиналу Купа Либертадорес играће против бразилског Крузеира.