latinica  ћирилица
19/05/2015 |  13:20 | Аутор: СРНА

Прва бањалучка Универзијада на Tјентишту

Унија студената Републике Српске и Студентски парламент Универзитета у Бањалуци од 22. до 25. маја на Тјентишту организују прву бањалучку Универзијаду, у оквиру које ће бити приређен богат музички програм када ће наступити познати бендови из земаља региона.

Горан Вучић, један од организатора Универзијаде и члан Студентског парламента, каже да из Бањалуке долази око 500 студената, али да очекују и посјетиоце из свих крајева БиХ и земаља окружења.

- Имаћемо госте са Универзитета у Источном Сарајеву, али и из других земаља, међу којима су и студенти из Македоније који студирају у САД. Очекујемо и доста омладине из Фоче, рекао је Вучић.

На теренима спортско-рекреативног центра Националног парка "Сутјеска" студенти бањалучких факултета такмичиће се у фудбалу, одбојци и баскету, те у квизовима општег знања и културе, а увече ће имати прилику да уживају у квалитетним концертима.

У петак, 22. маја, након предгрупе "Ничим изазван", наступају Кики Лесендрић и "Пилоти".

У суботу, 23. маја, бина је резервисана за репере Марчела и "Ху си", док ће у недјељу, 24. маја, наступити "Лету штуке" и "Сарс".

Улазнице за концерте продају се у сарадњи са Омладинским покретом Фоча, а за све посјетиоце из Фоче за вријеме Универзијаде биће организован аутобуски превоз до Тјентишта.

Сви концерти почињу у 20.00 часова.

Након недавно одржане Шумаријаде, која је окупила студенте шумарских факултета из пет земаља региона, ово је друго веће студентско дружење у Националном парку "Сутјеска" овог прољећа.

Почетком јула, на истом мјесту, биће одржан "Океј фест", на коме ће, такође, наступити више популарних рок бендова из Србије, Хрватске и БиХ.