latinica  ћирилица
19/05/2015 |  16:55 | Аутор: СРНА

Бојовић и Милисављевић ослобођени оптужби за убиства

Специјални суд у Београду ослободио је данас Луку Бојовића и Владимира Милисављевића оптужби за три убиства и два покушаја убиства 2004. године.
Лука Бојовић (архива) -
Лука Бојовић (архива)

У образложењу првостепене пресуде предсједавајући судија навео је да током поступка није доказано да су Бојовић и Милисављевић починили дјела која им се стављају на терет.

Истом пресудом Сретко Калинић осуђен је на 35 година затвора, док је четворооптужени Милош Симовић осуђен на 30 година, преносе београдски медији.

Они су осуђени због убиства Бранка Јефтовића и за покушај убиства Андрије Драшковића и Зорана Недовића 2004. године, као и за убиство њихових тјелохранитеља Дејана Живанчевића и Милутина Јовичића, који су настрадали приликом покушаја убистава.

Бојовић и Милисављевић се налазе у притвору у Шпанији због оптужби за убиство Милана Јуришића, па им је суђено у одсуству.

На ову пресуду Тужилаштво за организовани криминал може да уложи жалбу Апелационом суду у Београду, пошто је за Бојовића и остале тражило максималну казну од 30 до 40 година затвора.

Изрицање пресуде одржано је у специјалној судиници Окружног затвора у Београду, гдје се одвијало и суђење.