latinica  ћирилица
19/05/2015 |  17:01 | Аутор: СРНА

Душан Вјештица в.д. директора Космоса, прекинут штрајк

Надзорни одбор Привредног друштва Космос из Бањалуке именовао је данас Душана Вјештицу за в.д. директора овог предузећа, потврђено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.
Душан Вјештица (фото: Моја Херцеговина) -
Душан Вјештица (фото: Моја Херцеговина)

У току дана Вјештица и предсједник Штрајкачког одбора Жељко Николић потписаће Споразум о обустави штрајка у коме је био дио радника "Космоса".

У Министарству наводе да нови директор има обавезу да у наредном периоду, сходно приједлозима Радне групе и ходограму предложених активности убрзано ради на нормализацији процеса рада у Космосу и испуњењу постављеног циља.

Опредјељење и циљ ресорног министарства и Владе је да се сачувају сви закључени пословни уговори којима се гарантује опстанак овог субјекта, као и да се нађу нове пословне могућности и уговори, саопштено је из Министарства.

Окончан штрајк дијела радника

Штрајк дијела радника Космоса заустављен је данас одлуком Штрајкачког одбора, изјавио је новоименовани в.д. директора Душан Вјештица.

Вјештица је рекао да је Штрајкачки одбор са Владом РС постигао споразум о прекиду штрајка, док ће оперативни дио акционог плана за рјешавања проблема у овом предузећу бити предмет договора у наредном периоду.

Он је као приоритет Космоса у наредном периоду навео задржавање постојећих уговора са пословним партнерима, покушај обезбјеђења нових послова за кратко вријеме и сагледавање постојећег стања, односно провођење акционог плана.

Николић: Анализа радничких захтјева у наредних 30 дана

Предсједник Штрајкачког одбора Космоса, Жељко Николић, потврдио је да је са Вјештицом постигнут споразум о прекиду штрајка дијела радника и истакао да ће се у наредних 30 дана анализирати захтјеви штрајкача.

Он је рекао да Шрајкачки одбор жели Вјештици дати вријеме да сагледа ситуацију и понуди рјешења.

Николић је као приоритет у наредном периоду навео регулисање пензионог и социјалног осигурања радника, који су већ годину дана неосигурани.