latinica  ћирилица
21/05/2015 |  09:33 | Аутор: СРНА

Дубровник: У току хапшења због трговине наркотицима

У Дубровнику је у току акција хапшења у оквиру међународне акције сузбијања трговине наркотицима, потврђено је у Полицијској управи дубровачко-неретванској.

"Акција се проводи за кривична дјела у надлежности УСКОК-а ", рекла је замјеник портпарола дубровачке полиција Андријана Бискуп.

На излазу из Дубровника, грађане су јутрос дочекали припадници Министарства унутрашњих послова са "дугим цијевима", јавља ХРТ и додаје да је, према незваничним информацијама, ријеч о акцији разбијања трговине кокаином.

Хрватски медији наводе да све подсјећа на догађања из 2013. године и акцију "Гладиус", у којој је на подручју Дубровника и сусједних земаља ухапшено више од 50 лица.

Од раних јутарњих часова и на подручју Бањалуке и Требиња припадници МУП-а проводе акцију кодног назива "Маска", у оквиру које су у току хапшења више лица, међу којима има полицијских службеника.

Акција се проводи под надзором Тужилаштва БиХ ради документовања кривичног дјела организовани криминал, а у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога и кријумчарењем, извршених у посљедњих шест мјесеци на подручју Требиња, Билеће, Берковића и Дубровника.