latinica  ћирилица
21/05/2015 |  10:52 | Аутор: РТРС

Малдини оснива клуб Америци

Легенда фудбалског клуба Милан Паоло Малдини и предузимач телевизијских права Рикардо Силва објавили су да ће основати клуб Мајами, који ће се такмичити у Сјеверноамеричкој фудбалској лиги (НАСЛ), другом такмичењу по величини у САД и Канади.

Малдини и Силва имају подршку групе међународних инвеститора, које предводи Антонио Барето, дугогодишњи предузимач у областима спорта и медија, који живи у Мајамију и који ће бити извршни директор клуба, пренио је Б92.

"Поносан сам и узбуђен што ћу бити дио овог подухвата. Дубоко вјерујем у раст фудбала у САД, и ово је савршени пројекат за развој врхунског тима у једном од најважнијих градова свијета. Вјерујемо и да ће НАСЛ, која је у великој експанзији, бити савршен платформа за развој успјешног клуба и вриједног посла", рекао је Малдини.

Малдини се пензионисао 2009. године, након 25 сезона одиграних у дресу "росонера", током којих је освојио седам титула у Серији А и пет титула европског првака.

"Мајами ми је друга кућа већ 15 година, тако да се радујем што ћу овдје проводити више времена као сувласник Мајамија и давати свој ентузијастички допринос његовом успеху", рекао је Малдини.

НАСЛ тренутно броји 11 клубова из САД и Канаде, од којих је најпознатији Њујорк Космос. Клуб у Мајамију, који би се тамичио у МЛС лиги, планира основати и Дејвид Бекам.