latinica  ћирилица
21/05/2015 |  12:07 | Аутор: СРНА

Глухаковић: "Бања Врућица" као водећи бренд у БиХ

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас у Бањи Врућици у Теслићу да је задовољан садржајем који нуди ова бања и да постоји простор да се он адекватним улагањима прошири.
Глухаковић на састанку са менаџментом Бање Врућице у Теслићу - Фото: СРНА
Глухаковић на састанку са менаџментом Бање Врућице у ТеслићуФото: СРНА

Глухаковић је најавио сарадњу ове бање у Теслићу са Здравственом установом "Чигота" са Златибора, која је сличног програма, да би заједнички наступали на европским и свјетским тржиштима.

Министар борави данас у Бањи Врућици у Теслићу, гдје га је менаџмент упознао о реализацији пројеката који су били у плану за период од 2012. до 2014. године и о наредним корацима да се бања позиционира као један од водећих брендова у БиХ и шире.

"Има важних тема које желимо да отворимо са менаџментом, прије свега, да уђемо у понуду ЕУ и мислим да ћемо у томе успјети", рекао је Глухаковић новинарима у паузи састанка у Теслићу.

Глухаковић је указао на значај изласка на инострано тржиште, јер ће то, како је рекао, помоћи и менаџменту, локалној заједници и Републици Српској.

Директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Александар Радошевић упознао је министра Глухаковића о ранијем инвестиционом циклусу, као и о будућим развојним инвестиционим плановима, те наступима на домаћем и иностраном тржишту.

Радошевић је као наредни пројекат најавио изградњу подземног тунела између хотела "Кардијал" и терапијског центра, због повећене зинтересованости гостију за здравствени програм.