latinica  ћирилица
21/05/2015 |  13:28 | Аутор: СРНА

НСРС: Изјашњавање о апсолвираним тачкама дневног реда, пренос на РТРС плус

Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас извјештај Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске о ревизији финансијског извјештаја Клиничког центра Бањалука за 2013. годину, за који је исказано негативно мишљење.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: СРНА
Народна скупштина Републике СрпскеФото: СРНА

Пренос сједнице НСРС можете пратити на овом линку.

Посланици се тренутно изјашњавају о апсолвираним тачкама дневног реда.

Негативно ревизорско мишљење за финансијске извјештаје Клиничког центра Бањалука за 2013. годину дато је, јер уписани износ основног капитала у судском регистру није усаглашен са исказаним износом у пословним књигама.

Попис као кључна контролна активност код провјере усаглашености књиговодствених евиденција са стварним стањем имовине и обавеза није у складу са правилником о начину и роковима вршења пописа и усклађивања књиговодственог са стварним стањем имовине и обавеза.

У извјештају се истиче да обрачун плата у Клиничком центру Бањалука није у складу са законом о платама запослених лица у јавним установама у области здравства.

"Краткорочне обавезе су на дан биланса биле 104.247.914 КМ више од текуће имовине, што указује на сумњу да је упитна способност Клиничког центра Бањалука да самостално и без додатних задужења у наредном периоду измирује обавезе", наведено је у извјештају.

Термин наставка ове сједнице биће накнадно утврђен.