latinica  ћирилица
21/05/2015 |  15:51 | Аутор: РТРС

Дубровник: У сарадњи са МУП-ом РС проведена акција "Гладиус 3"

Дубровачки медији јављају да је у току међународна полицијска акцији која се одвија у сарадњи с полицијом сусједних држава, а све подсјећа на догађања из 2013. и акцију "Гладиус", у којој је на подручју Дубровника и сусједних земаља ухапшено више од 50 лица.

Дубровачки портали пишу да на контролној тачки на Дупцу полицајци под пуним наоружањем, с "дугим цијевима", контролишу возила која се крећу из оба смјера. На путу стоји знак обавезног заустављања, па се саобраћај успорава због полицијске контроле. Иста је ситуација и на Прахивцу у Жупи дубровачкој.

Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић изјавио је да је "сигурно да полиција добро ради свој посао у Дубровнику и да "ако треба, мора извадити и дуге цијеви."

Ухапшен власник популарног дубровачког кафића

Према првим неслужбеним информацијама у Дубровнику је јутрос разбијена група која се дуже вријеме бавила препродајом кокаина, амфетамина и марихуане, сазнаје се из извора блиских полицији и државном тужилаштву. Долазе информације и о више претреса кућа. У полицијској акцији ухапшен је Ален Перишић, власник кафића "Whats up", а приведен је и 38-годишњи Томо Зуцало.

Акција "Гладиус 3, хапшење дирела

Дубровачки дневник јавља како су приведени и Антонио Миљевић, Ана Перовић те Денис Пршић, пословођа "Ноне Нина бара" у старом градском језгру. Пословођа Пршић након информативног разговора пуштен је на слободу. У току је и претрес брода Југ Дубровник, у власништву Дамира Катанића, који се налази на везу у Ријеци дубровачкој. Приведени су још Анес Дураковић и Дамир Катанић.

За више особа расписане потјерница

За дио особа из Дубровника које су обухваћене криминалистичком истрагом, а нису затечене у својим кућама, расписана је међународна потјерница, јавља Дубровачки дневник.

Међу онима за којима је расписана потјерница налази се Игор Шарлија, који је већ одлежао неколико година у затвору, који је од раније познат полицији због неколико кривичних дјела злоупотребе опојних дрога и пријетњи.

Андриана Бискуп из полиције потврдила је Дубровачком дневнику како ПУ дубровачко-неретванска проводи акцију и криминалистичку истрагу у сарадњи с УСКОК-ом. Акцији "Гладиус 3" усмјерена је на хапшење лица које се баве препродајом кокаина, синтетског амфетамина и марихуане.

Операција "Маска": У БиХ ухапшено 17 особа, четворица полицајци


Хрватски медији извјештавају о акцији "Маска" у којој је седамнаест особа осумњичено  за организовани криминал и кријумчарење дроге из БиХ у Хрватску и они су били мета акције привођења која је у четвртак изведена на подручју Бањалуке и Требиња. Медији цитирају изјаву директора полиције МУП-а Републике Српске Гојка Васића који је новинарима у Бањалуци потврдио да је ријеч о акцији која је координирана с полицијом и правосудним тијелима Хрватске, а резултат је истраге која траје већ пуних шест мјесеци.

Гојко Васић, директор полиције МУП-а РС

Уз организовани криминал и кријумчарење дроге, како је објаснио Васић, приведени  припадници организоване криминалне групе осумњичени су и за кријумчарење и посједовање оружја.

 (Index.hr, Dubrovački dnevnik)