latinica  ћирилица
21/05/2015 |  16:47 | Аутор: СРНА

У петак облачно са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно вријеме са кишом, пљусковима и грмљавином, док се на западу очекују обилне падавине, понегдје и 80 до 100 литара кише по метру квадратном.
Кишно невријеме - Фото: Novosti.rs
Кишно невријемеФото: Novosti.rs

Према прогнози Хидрометеоролошког завода Републике Српске, обилна киша падаће од запада преко централних предјела до сјевера, током дана на југу, док ће увече уз ријеку Дрину бити нестабилно са грмљавинским процесима.

Обилна киша почиње ноћас на западу, док ће на истоку бити мјестимично слабија и повремена.

Ујутро ће на југозападу, западу и сјеверу падати умјерена до јака киша од 30 до 50 литара по метру квадратном, а на југу, југоистоку, истоку и сјевероистоку биће промјенљиво и дјеломично суво, уз мјестимичну и слабију кишу.

Током пријеподнева очекује се смањење падавина, које ће на западу бити слабије, а у осталим предјелима мјестимичне, док ће поподне поново бити обилне на западу, гдје ће пасти нових 30 до 50 литара кише по метру квадратном.

Према вечери облачна зона са падавинама ће се помјерати према сјеверу када ће од југа доћи прво до смањења, а затим и престанка падавина.

Вјетар умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера.

Јутарња температура од 10 до 15, на југу до 17, а највиша дневна од 14 до 20, на југу до 25 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница шест, Мраковица осам, Дринић девет, Дрвар 10, Бихаћ, Мркоњић Град, Нови Град и Приједор 11, Бањалука, Хан Пијесак, Рибник и Сански Мост 12, Јајце, Чемерно, Шипово, Србац и Купрес 13, Градачац 14, Ливно, Гацко, Калиновик и Соколац 15, Бијељина и Добој 16, Невесиње и Тузла 17, Зворник 18, Бугојно, Мостар, Билећа и Сарајево 19, Сребреница и Столац 20, Неум, Требиње, Фоча и Зеница 21, Рудо и Вишеград 22, Горажде 24 степена Целзијусова.