latinica  ћирилица
21/05/2015 |  18:11 | Аутор: Агенције

Томић: Желим да сједнем на клупу Партизана

Некадашњи фудбалер Партизана Иван Томић рекао је да има велику жељу да у будућности постане тренер "црно-бијелих".
Иван Томић (ФОТО: sportskacentrala.com) -
Иван Томић (ФОТО: sportskacentrala.com)

Томић тренутно води репрезентацију Србије до 19 година, али не крије да му је сан да се једног дана врати у клуб гдје је почео играчку каријеру.

"Чим сам почео да се бавим тренерским послом, логично да ми је била жеља да постанем тренер Партизана. У том клубу сам доживио све најљепше ствари као играч. Тако да ми је жеља да једног дана будем тренер Партизана", рекао је Томић у Бијељини, гдје гледа Турнир пријатељства.

Томић је зимус био кандидат да преузме клупу Партизана, али је руководство клуба на крају одлучило да задржи тадашњег тренера Марка Николића.

"То нису биле озбиљне приче, више се то медијски појавило. У том тренутку сам био под уговором са Савезом, и генерално, ништа од тога се није доводило у разматрање".

Он је оцијенио да је Партизану тренутно потребан озбиљан системски приступ и додао да мора да гаји нападачки стил.

"Партизан прије свега мора да игра сходно традицији клуба, поштујући све генерације, легенде клуба које су ту оставиле себе и постигле резултате. Клуб мора да буде досљедан себи и нападачком стилу. Сви бисмо жељели да Партизан уђе у Лигу шампиона, али потребно је да се много више бави организацијом и одреденим пропустима и постављањем једног правог система", рекао је Томић и додао да је Чукарички прави примјер за то.

Некадашњи државни репрезентавац прокоментарисао је Партизанов случај са Данилом Пантићем, који ће ускоро напустити клуб као слободан играч.

"За мене је, као некога ко ради у ФСС и са младим играчима, катастрофално да такав потенцијал са 18 непуних година напусти наш фудбал. Мислим да је то нешто чиме би требало да се бавимо и што је дубоко пустило корење. Управо су то разлози због чега ми не можемо да се надамо Лиги шампиона и Лиги Европе", закључио је Томић.