latinica  ћирилица
21/05/2015 |  22:44 | Аутор: РТРС

WTA: Полуфинала у Нирнбергу и Стразбуру

Шпанска тенисерка Лара Арубарена пласирала се у полуфинале WТА турнира у Нирнбергу савладавши домаћу играчицу Карину Витхефт са 6:0, 6:4.
Карин Кнап (ФОТО: Facebook WTA Nürnberg) -
Карин Кнап (ФОТО: Facebook WTA Nürnberg)

Шпањолку у полуфиналу очекује Италијанка Карин Кнап која је наступ међу четири најбоље изборила побједом над Јулијом Пуницевом из Казахстана са 6:2, 6:4.

У полуфинале се пласирала још једна Италијанка, Роберта Винчи која ја елиминисала Куруми Нару из Јапана са 6:1, 1:6, 6:4. Винчи ће се за пролаз у финале борити са Ађелик Кербер која је славила против још једне Јапанке, Мисаки Дои са 6:2, 6:3.

Познати су парови полуфинала и на турниру Стразбуру. Американка Слону Стивенс, којој је меч предала Јелена Јанковић састаће се Самантом Стосур из Аустралије, која је била боља од земљакиње Ајле Томљановић са 6:4, 3:6, 6:4.

Полуфинале је изборила и домаћа играчица Вирџини Разано која је са 4:6, 6:1, 6:1 славила против Елене Веснине из Русије. Разано ће финале покушати изборити у дуелу са сународњакињом Кристином Младеновић којој је четвртфинални дуел без борбе предала Америкнка Медисон Киз.