latinica  ћирилица
22/05/2015 |  10:38 | Аутор: СРНА

Ливно: Српски министри против неуставних грбова

Три министра из реда српског народа у Влади Ливањског кантона са зидова у својим канцеларијама скинули су грбове овог кантона с хрватском шаховницом, јер су неуставни, изјавио је Срни потпредсједник Скупштине кантона Славиша Михајловић

Михајловић је навео да су грбове уклонили министарка правосуђа Мирјана Стојисављевић Петраковић, министар здравља Драгослав Топић и министар привреде Александар Штрбац.

- Српски министри, који су из СНСД-а, неће вратити шаховнице у своје кабинете. Ми смо легалисти и не можемо дозволити да имамо симболе који су неуставни - рекао је Михајловић.

Он је истакао да су потребне уставне промјене у овом кантону, јер се морају поштовати права свих народа.

- Права српског народа у овом кантону, али и у Федерацији БиХ апсолутно се не поштују. Због тога се мора учинити све да би Срби коначно постали конститутивни у овом ентитету - рекао је Михајловић.

Он је подсјетио да се у Републици Српској поштују права свих конститутивних народа.

- Пошто је СНСД једина легитимна српска партија у овом кантону, али и у ФБиХ, хтјели смо да покажемо да се садашња ситуација мора промијенити. На данашњој сједници Скупштине Ливањског кантона јасно ћемо ставити до знања да је хрватска шаховница неуставна - закључио је Михајловић.