latinica  ћирилица
23/05/2015 |  07:08 | Аутор: РТС

Гвардиола одбио Барселону

Тренер минхенског Бајерна Пеп Гвардиола одбио је позив Барселоне да присуствује финалној утакмици Лиге шампиона против Јувентуса у Берлину 6. јуна, пренио је шпански "Ас".

Барселона је раније саопштила да је послала позив за финалну утакмицу на адресу својих бивших тренера међу којима је и Гвардиола.

Гвардиола је био тренер Барселоне од 2008. до 2012, када су Каталонци освојили 14 трофеја, међу којима двије Лиге шампиона.

Шпански стручњак је на конференцији за медије уочи посљедње утакмице сезоне против Мајнца у суботу одбацио оптужбе да је "изобличио" Бундеслигу, с неколико изненађујућих пораза, пошто је претходно осигурао титулу првака.

"Људи у Њемачкој много причају, Треба ипак, да имају мало више респекта према шампиону Њемачке и његовим играчима", рекао је Гвардиола.

Посљедњи пораз Бајерна од 2:1 против Фрајбурга био је иницијална каписла за критике упућене Гвардиоли.

"Ми смо наш посао завршили. Остали клубови нас не занимају. Када имате на располагању само 13, 14 играча свакако да не можете играти стално истим интензитетом", рекао је Гвардиола и подсјетио да је у поразу против Аугзбурга његова екипа већи дио утакмице играла са десет фудбалера.

Бајерн у суботу завршава сезону у утакмици код куће против Мајнца, након чега ће прославити раније освојену титулу.

"Желим да наши навијачи могу мирно да прославе титулу", рекао је Гвардиола, који очекује да побједом заврши сезону.