latinica  ћирилица
23/05/2015 |  09:07 | Аутор: novosti.rs

КСС тражи састанак са АБА и Евролигом у Београду

Саопштење са састанка АБА лиге недавно одржаном у Љубљани, без већине представника српских клубова, изазвало је буру у региону јер је протумачено као крцато беспредметних промјена.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

Тим поводом, огласио се Кошаркашки савзе Србије, чије саопштење преносимо у цјелости:

"На састанку представника Кошаркашког савеза Србије, Кошаркашке лиге Србије и клубова учесника АБА лиге договорено је да КСС упути званичан позив руководствима АБА лиге и Евролиге за заједнички састанак који би се одржао у Београду.

Тај састанак би био одржан по угледу на истоветан од 9. јуна 2009.године, чији закључци потписани од стране КСС-а, Евролиге, АБА лиге и клубова до сада нису спроведени у пракси. Вјерујемо да би на састанку одржаном у таквом саставу биле ријешене све недоумице које су се појавиле на основу предлога организације Регионалне лиге који су дали како ФИБА тако и АБА лига.

Регионална лига би требало да буде лига у власништву клубова која би омогућила проходност у европска такмичења. Истовремено, она би требало да буде гарант квалитета клубова са ових простора, те да, осим покрића трошкова клубова, обезбеђује средства и за развој кошарке у економски отежаним условима у којима клубови данас егзистирају.

Очекујемо да ћемо у најскорије вријеме пронаћи заједничко решење које би било у интересу наших клубова и уједно прихватљиво за све стране".