latinica  ћирилица
23/05/2015 |  09:47 | Аутор: СРНА

Обустава саобраћаја на локалитету Тијесно

На локалитету Тијесно на магистралном путу Бањалука - Црна Ријека данас ће бити на снази вишечасовна обустава саобраћаја због одржавања Европског првенства у рафтингу "Бањалука - Врбас 2015".
 - Фото: РТРС
Фото: РТРС

Саобраћај за сва возила, осим за аутобусе и возила хитних служби, биће потпуно обустављен од 15.00 до 22.30 часова, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

За вријеме обуставе возила ће бити преусмјеравана на алтернативни правац Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

Због одржавања брдске ауто-трке "Награда Источног Сарајева 2015" саобраћај ће потпуно бити обустављен данас од 11.00 до 16.00 и сутра од 9.00 до 15.00 часова на дијелу регионалног пута од мјеста Клек /скретање за насеље Тилава/, према Јахорини до мјеста Тврдимићи у дужини од 5,5 километара.

Саобраћај ће због одржавања међународне бициклистичке трке "Тузла 25. мај" од 12.00 до 14.30 часова бити успорен у смјеру кретања учесника трке на релацији Тузла - Тојшићи - Калесија - Мраморови - Сапна - Калесија - Тојшићи - Тузла, на подручју Федерације БиХ.

Због извођења радова на изградњи вреловода у Бањалуци данас од 3.00 часа до сутра у 20.00 часова биће обустављен саобраћај у Улици Вука Караџића, на дијелу од Улице Видовданске /стара зграда Владе/ до Улице Ранка Шипке /"Чајевец"/.

За вријеме обуставе саобраћаја биће постављена привремена сигнализација.

Данас је на снази потпуна обустава саобраћаја у Улици цара Лазара у Бањалуци, на дијелу од Улице Исије Митровић до Улице Мирка Ковачевића, у времену од 17.45 до 18.30 часова, због церемоније свечаног постављања цвјетних жардињера. За вријеме обуставе саобраћај ће регулисати и преусмјеравати полиција.

Због извођења радова на санацији клизишта на косини поред аутопута Градишка - Бањалука /локалитет Кутлешин Гај/ до 22. јуна обустављен је саобраћај у зауставној и спорој саобраћајној траци аутопута.

На дионици магистралног пута граница Републике Српске Рача - Рача, због реконструкције Савског насипа на локалитету Рача саобраћа се наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Брод/ - Гранични прелаз Брод саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, уз могућа краћа задржавања.

Због изградње и реконструкције водоводног система, од 7.00 до 18.00 часова саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, на дионицама магистралних путева Нова Топола - Клашнице један и локација /Нови Град/ - Нови Град један, граница БиХ/Хрватске.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, па ће саобраћај бити обустављан повремено сваки пуни час по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

Једном саобраћајном траком саобраћа се на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић, на мјесту клизишта.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра.

Саобраћај на магистралном путу Тузла - Сребреник, у мјесту Бјелаве, поново се одвија несметано након увиђаја саобраћајне незгоде која се догодила у том мјесту.

На аутопуту Зеница југ - Сарајево сјевер изводе се радови на редовном одржавању, тако да се саобраћај на дионици Високо - Подлугови, у дужини од три километра, преусмјерава из претицајне у возну траку.

Због радова у Хрватској, на снази је забрана саобраћања за теретна возила на граничном прелазу Брчко - Гуња. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.