latinica  ћирилица
23/05/2015 |  09:54 | Аутор: Независне

Стевандић: Босић и Тадић као Дивјак и Пејановић

Ненад Стевандић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске и члан Главног одбора СДС, који је замрзнуо своју функцију у тој странци, каже да се Младен Босић и Огњен Тадић у Сарајеву понашају као Јован Дивјак и Мирко Пејановић, које су Бошњаци, тачније СДА, изабрали на функције.

Он каже да је након избора и СДС звао људе да мијењају страну, али да се није успјело у томе, те да су за то криви Босић и Тадић, који су, како каже, након изгубљених избора морали поднијети оставке, а не сами себе наградити функцијама у Сарајеву.

У интервјуу за Независне новине на питање због чега је замрзнуо своје чланство у СДС, Стевандић је одговорио: "Прво због суноврата националне политике и третирања Бакира Изетбеговића као послодавца, а не партнера. С партнером се преговара, а послодавац се слуша. Послодавцу не смијете приговорити кад плаћа адвокате осумњиченима за тероризам, а сами нећете и не плаћате Србима оптуженим за ратне злочине. Такође неће да кажу да ће изаћи из власти ако Бакир не повуче декларацију која угрожава РС, већ се труде да буду што тиши, а што охрабрује све који кидишу на РС. О Џаферовићу да не причам. Могли смо бар ставити на дневни ред захтјев за његову смјену и не би га смијенили јер о томе одлучују Бошњаци. Зато су храбри да од мене траже да вратим мандат кад на то укажем, што је срамота. Све то народ види, а ја нећу да ћутим. Многи сматрају да се Младен Босић и Огњен Тадић, који су од пораза СДС-а направили каријеру, понашају у Сарајеву као Јован Дивјак и Мирко Пејановић у ратном периоду, јер су их изабрали Бошњаци, тачније СДА, а не српска већина. То су коментари из Добровољачке. А о јединству у Републике Српске је скоро забрањено причати. Што се тиче мог опозиционог рада, све што сам рекао потписујем, ни за милиграм нисам промијенио ни мишљење ни политику."