latinica  ћирилица
23/05/2015 |  11:23 | Аутор: novosti.rs

Анћелоти жели остати у Мадриду, Берлускони га зове у Милан

Приче о преласку Карла Анћелотија из мадридског Реала у Милан све су гласније.

Италијански стручњак изјавио је како би желио остати на клупи "Краљевско клуба". Међутим, данима се већ прича о његовом насљеднику у Мадриду, тако да Анћелоти очекује разговор са предсједником Флорентином Перезом.

"План је да сједнемо за сто на крају сезоне. И даље сам тренер Реала и радим као да ћу то бити и даље, све док ме клуб не обавијести да се нешто промијенило. Бићу срећан ако останем. У супротном, отићи ћу уз лијепе успомене", каже Анћелоти.

Тренер Реала каже да није изненађен чињеницом да му се увелико тражи замјена.

"На крају сваке сезоне је исто, тренери се селе из клуба у клуб. Не знам зашто би неко био изненађен садашњим причама. Свако има право на мишљење, а највише навијачи. Разумјећу чак и ако клуб буде разговарао са другим тренерима. То је нормално у нашем свијету", рекао је Карло Анћелоти.

У међувремену, све реалнија постаје могућност да Италијан преузме посрнули Милан са којим је и као играч и као тренер по два пута био клупски шампион Европе. Газда Берлускони га је позвао телефоном и обећао 50 милиона евра за појачања. Анћелоти је играо за Милан од 1987. до 1992, а водио је "росонере" од 2001. до 2009. године.