latinica  ћирилица
23/05/2015 |  12:36 | Аутор: СРНА

Васић: Не дати превише простора онима који шире мржњу

Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић сматра да грађани и медији не треба да дају превише простора онима који шире мржњу, попут Сејфудина Токића, предсједника Бошњачког покрета за равноправност народа, јер "Токића има на свим странама".

Васић је рекао да такви машу заставама које су одиграле историјску улогу и мјесто им је у музејима, те да треба истицати званичне симболе, а остало препустити прошлости.

Он је грађанима Републике Српске поручио да вјерују њеним институцијама које су надлежне за одржавање јавног реда и мира и њихове безбједности.

Васић је рекао да у случају Токића није било услова за одређивање притвора, која се углавном користи у изузетним ситуацијама и за најтежа кривична дјела.

Сејфудин Токић и Аднан Бајрић из Сарајева, осумњичени за изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости, пуштени су након испитивања у Окружном тужилаштву Бањалука и у наставку поступка браниће се са слободе.

Они су јуче у близини Скупштине града Бањалука истакли заставу тзв. Републике БиХ, а Токић је покушао да одржи конференцију за новинаре и провоцирао окупљене грађане.