latinica  ћирилица
23/05/2015 |  13:56 | Аутор: Блиц

Министар: Имамо свједока убиства Гаћеше

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да београдска полиција има очевица убиства сувласника Пинк таксија Теодора Гашеће на Звездари.
Мјесто убиства Теодора Гаћеше - Фото: blic.rs
Мјесто убиства Теодора ГаћешеФото: blic.rs

Стефановић је, одговарајући на питања новинара, рекао да не може да говори о детаљима истраге, јер је сувише рано и могло би "да поремети истрагу".

- Имамо неке правце рада и очевица тог кривичног дјела. Не бих да говорим даље да не бих угрозио и очевица и истрагу. Београдска полиција на томе интензивно ради и вјерујем да ћемо ускоро имати резултате - поручио је министар.

Полиција још није идентификовала двојицу нападача који су јуче у Козарчевој улици хицима из пиштоља убили Теодора Гаћешу (49), сувласника Пинк таксија.

- Још се не зна идентитет убица, као ни мотив, али се интезивно ради на случају. Прва теза истраге јесте испитивање пословања Пинк таксија, како би се утврдило да ли су евентуално нека новчана дуговања довела до злочина - кажу у полицији.

Гаћешу је погођен са четири хица, од којих два у главу и још два у леђа. Станари околних зграда кажу да нису ништа чули, због чега полиција претпоставља да је убица користио пригушивач. Они тврде да не познају Гаћешу, као и да он није становао у улици гдје се догодило убиство.