latinica  ћирилица
23/05/2015 |  15:08 | Аутор: СРНА

Бањалучке студенте одушевило Тјентиште

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић посјетила је данас на Тјентишту прву бањалучку Универзијаду која је окупила око 500 студената Универзитета у Бањалуци.
Фоча: Универзијада - Фото: СРНА
Фоча: УниверзијадаФото: СРНА

Давидовићева је истакла да је Министарство радо подржало организацију овог догађаја, с циљем да се студенти упознају са природним богатствима Националног парка "Сутјеска", али и са тековинама антифашистичке борбе.

- Жељели смо да млади из Бањалуке упознају ове прелијепе крајеве, који су у Другом свјетском рату били поприште великих битака, те да се друже са студентима из Фоче за које је Унија студената организовала превоз до Тјентишта - рекла је Давидовићева.

Она је додала да Национални парк "Сутјеска" располаже јединственим природним благом, али и спортско-рекреативним центром који пружа могућност за организацију спортских игара.

- На овај начин промовишемо спорт, здрав живот, туризам и осјећај заједништва. Суштина је да студенти упознају своје крајеве, којима могу да се поносе - нагласила је Давидовићева.

Потпредсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Давид Латиновић истакао је да је "гријех", поред оваквог потенцијала и природних љепота, спортске игре организовати у некој од околних земаља, како је то често случај.

- Довели смо доста младих из Бањалуке који нису били упућени у све љепоте Националног парка и надамо се да ће се ово наставити и наредних година - рекао је Латиновић.

Студенти са 16 факултета Универзитета у Бањалуци на Тјентишту се такмиче у фудбалу, кошарци, одбојци и квизовима знања, уз богат музички програм.

У одличној атмосфери, коју ни јака киша није могла покварити, синоћ су у оквиру Универзијаде концерт на Тјентишту, којем је присуствовало и доста Фочака, одржали Кики Лесандрић и Пилоти. Вечерас наступају Марчело и Тешка индустрија, а сутра Лака и Сарс.