latinica  ћирилица
24/05/2015 |  09:27 | Аутор: СРНА

Обустава саобраћаја на путу према Јахорини

На дијелу регионалног пута од мјеста Клек /скретање за насеље Тилава/, према Јахорини до мјеста Тврдимићи, за данас је најављена обустава саобраћаја због одржавања брдске ауто-трке Награда Источног Сарајева 2015.

Саобраћај на дионици дугој пет и по километара биће потпуно обустављен од 9.00 до 15.00 часова, саопштено је из АМС Републике Српске.

У Бањалици ће, због изградње вреловода, до вечерас у 20.00 часова бити обустављен саобраћај у Улици Вука Караџића, дио од Видовданске до Улице Ранка Шипке. За вријеме обуставе, биће постављена привремена саобраћајна сигнализација.

У већем дијелу Српске саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима, а у усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз. На путевима на којима се изводе радови саобраћај се одвија уз измијењен режим вожње, па из АМС позивају на поштивање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

Због радова на санацији клизишта поред аутопута Градишка - Бањалука, на локалитету Кутлешин Гај, до 22. јуна обустављен је саобраћај у зауставној и спорој саобраћајној траци аутопута.

На дионици магистралног пута граница Републике Српске Рача - Рача, због реконструкције Савског насипа на локалитету Рача саобраћа се наизмјенично, једном саобраћајном траком, свакодневно од 7.00 до 18.00 часова.

Због санације коловоза на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Брод/ - Гранични прелаз Брод саобраћа се успорено, наизмјеничним пропуштањем возила, уз могућа краћа задржавања.

Због изградње и реконструкције водоводног система, од 7.00 до 18.00 часова саобраћа се једном траком, уз наизмјенично пропуштање возила, на дионицама магистралних путева Нова Топола - Клашнице један и локација /Нови Град/ - Нови Град један, граница БиХ/Хрватске.

У току је санација оштећења коловоза на дионици магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, због чега се саобраћај обуставља више пута у току дана, не дуже од 30 минута. На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на магистралном путу Вукосавље - ентитетска граница /Каруше/ на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, па ће саобраћај бити обустављан повремено сваки пуни час по 15 минута, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка возила и грађевинских машина ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

Једном саобраћајном траком саобраћа се на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић, на мјесту клизишта.

На дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, преко моста у мјесту Драгаловци, забрањен је саобраћај свим возилима тежим од пет тона укупне масе и вишим од 3,5 метра.

АМС Републике Српске у сарадњи са МУП-ом Републике Српске, Министарством саобраћаја и веза и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске до краја маја спроводи акцију "Не куцај, да се не би закуцао" којом се жели указати на опасности којима су изложени учесници у саобраћају, с нагласком на оне који користе мобилни телефон док возе.

У већем дијелу ФБиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим коловозима.

На аутопуту Зеница југ - Сарајево сјевер изводе се радови на редовном одржавању тако да се саобраћај на дионици Високо - Подлугови, у дужини од три километра, преусмјерава из претицајне у возну траку.

Због радова у Хрватској на снази је забрана саобраћаја за теретна возила на граничном прелазу Брчко - Гуња.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.