latinica  ћирилица
24/05/2015 |  09:40 | Аутор: Агенције

Хорор у Малезији- У гробницама стотине тијела миграната

У Малезији су пронађене масовне гробнице са, како се вјерује, тијелима стотине миграната из Мјанмара и Бангладеша, објавили су данас малезијски медији.
Масовне гробнице у Малезији - Фото: Getty Images
Масовне гробнице у МалезијиФото: Getty Images

Малезијски министар унутрашњих послова Захид Хамиди потврдио је данас постојање масовних гробница миграната пошто су пронађена бројна тијела на сјеверу земље у близини кампова трговаца људима.

Полиција је на двије локације у сјеверној малезијској покрајини Перлис, на граници са Тајландом, пронашла 30 великих гробница у којима се налазе остаци стотина људи, објавио је лист Утусан Малезија.

Лист Стар је објавио да је у само једној масовној гробници прије два дана пронађено скоро стотину тијела.

На локацији масовних гробница налазе полицијски командоси и форензички експерти, а засад није познато колико има тих гробница, нити колико је тијела пронађено.

Према ријечима званичника, није јасно да ли је ријеч о тијелима Рохингјама, припадника муслиманске мањине из Мјанмара.

Сјевер Малезије се налази на путу којим кријумчари доводе људе у југоисточну Азију бродом из Мјанмара.

Већина тих избјеглица су Рохингје, који тврде да су у Малезији изложени прогону, али има их много и у потрази за послом.

Овог мјесеца је више од 3.000 миграната, углавном из Мјанмара и Бангладеша, бродовима стигло у Малезију и Индонезију, након што су неки од њих провели више дана на отвореном мору, јер ниједна земља није хтјела да их прими.