latinica  ћирилица
24/05/2015 |  09:44 | Аутор: СРНА

МИП Македоније: Земља је сигурна за путовање

Македонија је сигурна земља за путовање, а група која је извела "изолован" терористички напад у Куманову елиминисана је, саопштено је из македонског Министарства иностраних послова.
Скопље (Foto: Wikimedia) -
Скопље (Foto: Wikimedia)

Министарство је саопштило, да "обавјештава грађане, туристичке организације и туристичке оператере да је политичка ситуација у Македонији стабилна, а сигурност свих грађана и посјетилаца гарантована".

Наглашено је, да се сви догађаји у Македонији одвијају без проблема, у миру и нису пријетња за дестабилизацију друштва, како у националном тако и у регионалном и глобалном оквиру.

"Наоружани напад терористичке групе у Куманову је завршен. То је био изолован случај, без икаквих импликација за остали дио државе и шире. Стање је нормално, а терористичка група у цијелости је елиминисана", објашњено је у саопштењу.

Из македонског МИП-а наводе да су Македонију од 15. до 17. маја посјетили туристи из Бенелукса, Данске, Аустрије, Турске, Пољске, Кине, као и гости и сусједних држава, прије свега из Бугарске, Албаније и Грчке.

У саопштењу су позвани страни туристи да посјете Македонију и да упознају њене обичаје, традицију, гостопримство, те да уживају у природним љепотама.