latinica  ћирилица
24/05/2015 |  10:19 | Аутор: Б92

Кошаркашице Србије без проблема са Аустралијом

Кошаркашице Србије савладале су Аустралију 75:54 (18:15, 18:9, 18:18, 21:12) у Вршцу у првом двомечу у оквиру припрема за ЕП у Мађарској и Румунији.
Кошарка - Фото: илустрација
КошаркаФото: илустрација

Аустралија је тренутно друга селекција свијета по рејтингу, а на прошлогодишњем Свјетском шампионату у Турској је освојила бронзану медаљу.

Из тог састава у Вршцу су наступиле четири кошаркашице,пошто је национални шампионат у Аустралији у току.

Марина Маљковић је на овој утакмици одмарала сестре Дабовић, Невену Јовановић и Сару Крњић, док се Јелена Миловановић налази у Сједињеним Државама на WНБА кампу.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Данијел Пејџ са 13 поена, а двоцифрен учинак имале су још и Тамара Радочај са 12 и Кристина Топузовић са 10 кошева. Код Аустралије Сузи Батковић је постигла 10 поена.

Репрезентација Србије у досадашњем току припрема остварила је побједе против Црне Горе, Словачке, Француске и Аустралије, док су поразе уписале против Црне Горе и Велике Британије. Наредни дуел Србија и Аустралија одиграће у понедјељак од 21 сат, такође у вршачкој дворани Миленијум.

Евробаскет се одржава од 11. до 28. јуна у Мађарској и Румунији, гдје се Србија такмичи у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.