latinica  ћирилица
24/05/2015 |  13:55 | Аутор: СРНА

Парастос за борце погинуле на Требевићу

Борачка организација општине Пале данас је на мјесном спомен-обиљежју Јасик организовала служење парастоса и полагање вијенаца борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске који су погинули на Требевићу.
Пале - Сјећање на борце погинуле на Требевићу - Фото: СРНА
Пале - Сјећање на борце погинуле на ТребевићуФото: СРНА

Вијенце и цвијеће на спомен-обиљежје подигнуто за 32 погинула припадника Требевићког батаљона Војске Републике Српске и других јединица са овог подручја, положиле су делегације борачких организација, локалних власти и чланови породица погинулих бораца, у присуству свештеника Српске православне цркве.

- За борачку организацију Српске на првом мјесту мора увијек бити његовање и чување тековина Одбрамбено-отаџбинског рата, јер наши хероји рата не смију остати само у сјећању својих најмилијих, него морају бити у сјећању свих данашњих и будућих генерација у Српској - рекао је предсједник Борачке организације Пале Михајло Парађина.

Он је нагласио да су припадници Војске Републике Српске најзаслужнији за стварање Српске и одбрану свог народа.

Парађина је рекао да Борачка организација треба да ради на коначном и квалитетном дефинисању статуса борачке популације у друштву, као и да ова организација добије статус организације од јавног и посебног интереса.

Наводећи да је Борачка организација Пале поносна што је успјела да радно ангажује више од 30 дјеце погинулих бораца, истакао је да у свим будућим активностима дјеца погинулих српских бораца морају имати приоритет у запошљавању.

Позвао је све релевантне факторе у Српској на пуно политичко јединство на свим нивоима власти ради очувања стабилности и безбједности Републике Српске.

Спомен-обиљежје подигнуто је на Јасику на Требевићу 12. маја 2002. године у знак захвалности српским борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату.