latinica  ћирилица
24/05/2015 |  17:01 | Аутор: РТС

Пљускови и град широм Србије

Јака киша праћена градом око 13 сати захватила је параћинску општину. Пљускова је било и у Расинском, Браничевском и Пиротском округу. Јака киша пада и у Београду. РХМЗ најавио послије подне, увече и током ноћи обилније падавине - од 20 до 30 литара за 12 сати. На подручју Западне Србије и Срема очекује се и до 40 литара.
Србија - Невријеме - Фото: РТС
Србија - НевријемеФото: РТС

Јако невријеме са градом захватило је данас параћинску општину и направило велику материјалну штету на пољопривредним културама. Град је падао у селима Бошњане, Поповац и Забрега. У атарима ових села највише су страдале баште и кукурузи, јавља дописник РТС-а.
"Процјену штете од града, који је био величине љешника, за сада немамо. Сутра ћемо видјети колика је површина захваћена и које пољопривредне културе су погођене", рекао је предсједник општине Параћин Саша Пауновић.

Невријеме са градом је трајало око петнаест минута, а јака киша падала је и у Ћуприји, Јагодини и Рековцу. 

Републички хидрометеоролошки завод најавио је веће падавине од данас послије поднева.

У Србији ће у понедјељак бити претежно облачно, мјестимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а интензивније падавине очекују се у јутарњим сатима, преноси Танјуг.

Вјетар ће бити слаб и умјерен, јужни и југозападни, јутарња температура биће од 10 до 14 степени, док ће највиша дневна бити од 18 до 23 степена, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У саопштењу се наводи и да ће у Београду у понедјељак бити претежно облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а да се интензивније падавине очекују у јутарњим сатима.


Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југозападни, најнижа температура 14, а највиша дневна 20 степени.

Када је реч о времену за наредних седам дана, из РХМЗ-а наводе да се у уторак и среду очекује променљиво облачно, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

У среду ће бити и ветровито, а у четвртак суво са дужим сунчаним периодима. Температура ће бити испод просечних вредности.

Од петка ће бити претежно сунчано са ређом појавом пљускова са грмљавином у планинским пределима, а температура у постепеном порасту.