latinica  ћирилица
25/05/2015 |  08:44 | Аутор: РТС

Пљускови и град широм Србије, поплављене улице у Голупцу

Јака киша, у појединим мјестима праћена градом, захватила је више округа у земљи. Најтеже је на подручју Голупца и Великог Градишта.
Србија - Невријеме - Фото: РТС
Србија - НевријемеФото: РТС

Улице у центру Голупца су поплављене као и возила, али вода се полако повлачи. Локалне власти прогласиле су ванредну ситуацију. Центар града још нема струју.

Јако невријеме са градом захватило је раније параћинску општину и направило велику материјалну штету на пољопривредним културама.

Град је падао у селима Бошњане, Поповац и Забрега. У атарима ових села највише су страдале баште и кукурузи, јавља дописник РТС-а.

Невријеме са градом је трајало око петнаест минута, а јака киша падала је и у Ћуприји, Јагодини и Рековцу.

У невремену које је након само десет дана, поново захватило општину Ћићевац, према информацијама из Штаба за ванредне ситуације у овој општини, највеће штете претрпјело је пољопривредно земљиште у насељеним местима Лучина, Ћићевац и Појате.

Киша и град величине трешње, који су падали десетак минута, према првим процјенама највећу штету причинили су виноградима и стрним житима, јечму и пшеници.

И у Новом Саду је невријеме праћено јаком кишом изазвало велико проблеме у саобраћају.

Уличне бујице у Новом Саду (фото: Танјуг)

У саопштењу се наводи и да ће у Београду у понедјељак бити претежно облачно, повремено са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, а да се интензивније падавине очекују у јутарњим сатима.

Вјетар ће бити слаб и умјерен, јужни и југозападни, најнижа температура 14, а највиша дневна 20 степени.

Када је ријеч о времену за наредних седам дана, из РХМЗ-а наводе да се у уторак и сриједу очекује промјенљиво облачно, мјестимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

У сриједу ће бити и вјетровито, а у четвртак суво са дужим сунчаним периодима. Температура ће бити испод просјечних вриједности.

Од петка ће бити претежно сунчано са рјеђом појавом пљускова са грмљавином у планинским предјелима, а температура у постепеном порасту.