latinica  ћирилица
25/05/2015 |  09:40 | Аутор: СРНА

Стевандић: У БиХ почело политичко потурчавање

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске и члан Главног одбора СДС-а Ненад Стевандић, који је замрзао свој страначки статус, сматра да је у БиХ почело политичко потурчавање и да се оно тренутно везује за функционере СДС-а у Сарајеву.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Стевандић је рекао да СДС у Сарајеву "води инфериорну политику обиљежену националним аутизмом, што ће за посљедицу имати урушавање позиције Српске".

Он је увјерен да се спрема нови сет закона који ће довести до преноса надлежности са Републике Српске на ниво БиХ.

Говорећи о расподјели позиција на нивоу БиХ, Стевандић је за "Прес Република Српска" рекао да се власт у БиХ формира и да су они постављени како их је СДА распоредила.

"Највећи 'папци' су 'Бакирови папци', он им је послодавац и дао им је позиције које имају", нагласио је Стевандић и додао да подржава партнерске односе, али не и поданичке.

Он тврди да је недавни перформанс Сејфудина Токића у Бањалуци посљедица млаких порука које кадар СДС-а шаље из Сарајева.

"Противим се приједлогу и поступцима који угрожавају будућност мог народа. Огњен Тадић је прије четири године у програму 'Једна је Српска' навео борбу за јединствену и самосталну Републику Српску, а данас кажемо да је референдум штетан. Сигуран сам да се припрема нови сет закона на новоу БиХ који би нас дезавуисали", закључио је Стевандић.