latinica  ћирилица
25/05/2015 |  11:19 | Аутор: ТАНЈУГ

Предсједник Италије у посјети Србији

Предсједник Италије Серђо Матарела започео је званичну посјету Србији сусретом са предсједником Србије Томиславом Николићем.
Николић и предсједник Италије Серђо Матарела - Фото: ТАНЈУГ
Николић и предсједник Италије Серђо МатарелаФото: ТАНЈУГ

Италијанском предсједнику, који у Београд долази на позив предсједника Николића, испред Палате Србије приређен је свечани дочек уз интонирање химни двије државе и смотру гарде.

Послије тога слиједи "тет-а-тет" разговор двојице предсједника, а затим ће се одржати разговори делегација Србије и Италије.

Матарела и Николић потом ће се обратити новинарима.

У току поподнева предсједници Србије и Италије положиће вијенце на Италијанско војно гробље и српску Спомен - костурницу бранилаца Београда у Првом свјетском рату на Новом гробљу.

Матарела ће се током дана састати и са премијером Србије Александром Вучићем, предсједницом Скупштине Србије Мајом Гојковић, а обратиће се и посланицима у парламенту на посебној сједници.

Циљ данашње посјете предсједника Италије Серђа Матареле Београду је унапређење билатералне сарадње са том државом која Србији пружа велику подршку у евроинтеграцијама, изјавила је савјетница предсједника републике Станислава Пак.