latinica  ћирилица
25/05/2015 |  11:22 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић и Брамерц: Нема отворених питања у редовној сарадњи

Премијер Србије Александар Вучић рекао је послије састанка са главним тужиоцем Хашког суда Сержом Брамерцом да ће се у случају Војислава Шешеља поступати у складу са законом Србије и међународним јавним правом.
Састанак Вучић - Брамерц - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Вучић - БрамерцФото: ТАНЈУГ

Вучић је нагласио да Влада Србије још није добила званичан захтјев Жалбеног већа Хашког трибунала за повратак Војислава Шешеља у притворску јединицу.

"По добијању захтјева, Влада Србије поступиће по закону Србије и у складу са међународним јавним правом", рекао је премијер Србије.

У разговору је закључено да нема отворених питања у редовној сарадњи Владе Србије и Тужилаштва Хашког трибунала, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

Брамерц је у посјети Београду у оквиру припрема за редовни шестомјесечни извештај Савјету безбједности Уједињених нација који треба да поднесе у првој недјељи јуна.

Унапређена сарадња снажна препрека некажњивости

 Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић и главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц закључили су данас у Београду да је унапређена сарадња у региону у предметима ратних злочина постала снажна препрека некажњивости.

Како је саопштило Тужилаштво за ратне злочине, Вукчевић и Брамерц су разговарали о унапређењу сарадње у региону са Хашким трибуналом.

Два тужиоца су се сложила да је потребно оснажити маханизме регионалне сарадње кроз реализацију пројекта официри за везу и унаприједити рад на предметима формирањем заједничких истражних тимова.