latinica  ћирилица
25/05/2015 |  13:41 | Аутор: РТРС

У Средњој Омарској постављена спомен плоча за 17 погинулих бораца ВРС

У Средњој Омарској код Приједора постављена је и освештана спомен плоча у знак сјећања на 17 бораца Војске Републике Српске из овог села, који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату. Поручено је да је обавеза и дужност свих генерација да се борци и њихово херојство никада не забораве.

Мјештани Средње Омарске никада неће заборавити својих 17 хероја, који су уградили живот у стварање Републике Српске. Због тога су и подигли овај споменик, а у организационом одбору учествовали су сви грађани Средње Омарске.

Из градске Борачке организације најавили су да ће у петак, 29. маја, бити обиљежена 23. годишњица од Дана одбране града, 30. маја 1992. године, када су припадници тзв. „зелених беретки“, заједно са хрватским паравојим формацијама, напале Приједор.

Предсједништва ГО Борачке огранизације Приједор позивају све грађане Приједора да тог дана, преко пута градске Скупштине општине, у 11 часова присуствују обиљежавању Дана одбране града Приједора.

У мајском нападу на Приједор погинуло је 15 бораца и припадника полиције, а 25 је рањено. Током протеклог рата у Приједору и околини погинула су 936 бораца Војске Републике Српске.